مرتضی قربانی در گفتگو با روابط عمومی فدراسیون تیراندازی ، در خصوص عملکرد تیراندازی در سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: ابتدا حلول ماه مبارک رمضان و تقارن آن با آغاز سال نو را خدمت همه ملت ایران و خانواده ورزش کشور تبریک عرض می کنم و امیدوارم همه عزیزان از این ماه حداکثر بهره معنوی را به دست آورند. تیراندازی ایران سال ۱۴۰۲ را با کسب سه سهمیه المپیک توسط شرمینه چهل امیرانی و فاطمه امینی در تفنگ ۱۰ متر و محمد بیرانوند در رشته تراپ و کسب ۱۵ مدال رنگارنگ به پایان رساند. سال ۱۴۰۱ نیز هانیه رستمیان نخستین سهمیه کاروان ایران و رشته تیراندازی را برای المپیک پاریس به دست آورد.
رئیس فدراسیون تیراندازی یادآوری کرد: در ۲ سال حضورم در فدراسیون و با توجه به حضور ۲۸ ساله در هیات تیراندازی اصفهان، تک بعدی عمل نکردیم و همه موضوعات را همزمان پیش بردیم تا به نتیجه برسیم. در کنار اردوهای بزرگسالان، اردوی نوجوانان و جوانان نیز برگزار شد. امسال ۲۹ مرحله و ۳۷۱۲ نفر روز اردو برگزار شده، ۴ مرحله اردوی استعدادیابی در مجموع با حضور ۸۰۰ نفر، ۵ مرحله اردوی نوجوانان و جوانان با حضور ۴۴۴ نفر نیز برگزار شده است.
وی در ادامه افزود: از ابتدای حضورم در فدراسیون مشکلات اهداف پروازی را بررسی کردیم و برنامه ریزی ویژه برای این رشته داشتیم و در نهایت اهداف پروازی در این مدت ۷ مدال رنگارنگ از جمله طلای آسیا و اولین سهمیه المپیک را در تاریخ این رشته به دست آورده است. بیرانوند یک نوجوان ۱۵ ساله است و به سهمیه المپیک رسید و این موفقیت به واسطه اهمیتی بود که در ابتدا پدرش و بعد از آن کادر فنی و سرمربی به او دادند. ما هم در فدراسیون در این مدت او را به ۷ رویداد برون مرزی اعزام کردیم که خروجی آن سهمیه المپیک شد.
رئیس فدراسیون تیراندازی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۲ با برنامههایی که داشتیم ۸۰۰ نفر استعدادیابی شدند و در نهایت ۱۲۰ نفر انتخاب و وارد اردو شدند و در نهایت از بین آنها و در ریزشهایی که در هر مرحله اردو انجام شد، ۲۰ نفر در تفنگ و ۲۰ نفر در تپانچه در اردوها حضور دارند. در اهداف پروازی هم از جوانان استفاده کردیم و به سرمربی توصیه کردم از نوجوانان و جوانان استفاده شود.
وی به برگزاری دوره های آموزشی بین المللی در این رشته اشاره کرد و افزود: اسفند ماه از مدرس بین المللی و اهل کرواسی دعوت کردیم و ۱۲ نفر از داوران ما که مسلط بر زبان خارجی بودند در این دوره EST شرکت کردند که هر دو طرف رضایت بالایی از این دوره داشتند و می توانیم داورانی در سطح جهان داشته باشیم.
قربانی خاطرنشان کرد: برای تامین فشنگ اهداف پروازی بازدیدی از سلاح و مهمات سازی داشتیم و الان بهترین فشنگ های تولید داخل در اختیار تیراندازان قرار دارد. همچنین در اهداف پروازی ۱۰۰۰ قبضه سلاح هوماک در استانها توزیع شده است.
وی عنوان کرد: در بحث رفاه ورزشکاران نیز اقدامات زیادی انجام شده است. ۲۲۰ تخت خواب درجه یک در خوابگاه ها قرار داده است و فضای خوابگاه بانوان را تغییر دادیم تا شرایط بهتری داشته باشند. رستوران فدراسیون نیز ملزم است طبق درخواست مربیان برنامه غذای خود را تعیین کند و تلاش می کنیم تا رسیدگی کامل به ورزشکاران داشته باشیم.
رئیس فدراسیون تیراندازی با اشاره رویدادهای برون مرزی تیراندازی در سال ۱۴۰۲ عنوان داشت: با اعزام ۱۰۹ ورزشکار به ۸ رویداد جهانی در سال ۱۴۰۲ بیشترین تعداد اعزام برون مرزی را ثبت کردیم. کسب نایب قهرمانی هانیه رستمیان در تپانچه ۲۵ متر در جام جهانی باکو، مدال میکس تپانچه در بازیهای آسیایی، مدال نقره تیمی تپانچه مردان در قهرمانی آسیا، نایب قهرمانی تیم تفنگ میکس در جام جهانی باکو، مدال برنز انفرادی و تیمی تراپ در قهرمانی آسیای کره جنوبی، مدال برنز میکس تراپ در جام جهانی آلماتی در کنار مدال طلای محمد بیرانوند در مسابقات قهرمانی آسیای کویت و کسب سهمیه المپیک تراپ از اولین های تیراندازی بودند در سال ۱۴۰۲ به دست آمد. همچنین نجمه خدمتی و پوریا نوروزیان رکورد تفنگ ۵۰ متر سه وضعیت ایران را در رقابتهای برون مرزی ارتقا دادند.
وی در پایان گفت: لیگ دسته یک برای نخستین بار به صورت منطقه ای برگزار شد تا مربیان، داوران و هیات های استانی در بحث میزبانی تجربه کسب کنند. برای اولین بار المپیاد استعدادیابی خارج از تهران و با حضور ۵۰۰ ورزشکار در دو بخش زنان و مردان در اصفهان برگزار شد.